Στο Γιώργη Βαρβάκη...
Como fueron muchos los griegos que me escribieron preguntándome sobre
las arepas y como se preparan, se me ocurrió responderles através de un muy buen
video.
Claro si fuera con subtítulos sería mejor, pero aun así es bueno.
Γιώργη,
μακρινέ μου ξάδερφε,
πάρε εδώ μια
πρώτη ιδέα για το πώς φτιάχνουν τις αρέπες, τα «πιτάκια,
όπως «βάφτισες»
και με ρωτούσες, και θα σου στείλω και τη συνταγή στα ελληνικά.
Περιμένουμε και την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Κεντρική Αμερική βάζουν το άσπρο καλαμπόκι αποβραδύς να μουσκέψει σε νερό με ασβέστη σκόνη,
ΑπάντησηΔιαγραφήτην άλλη μέρα το τρίβουν με τα χέρια και φφεύγει η φλούδα, αν στη γειτονιά υπάρχει Molino de Mixtamal μύλος σαν μηχανή κρέατος το αλέθουν αν όχι έχουν μια ειδική πέτρινη πλάκα κάτι και με έναν τεμάχιο πέτρας ειδικά φτιαγμένει μοιάζει σαν με τον δικό μας πλάστη που ανοίγεις την ζύμη ψωμιού, το τρίβουν πολύ ώρα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, μετά το πλάθουν σε τορτίγιας χτυπόντας το μέσα στις παλάμες τους, τις ψένουν σε Comal γιαυτό όταν τις τρως έχουν πάντα μια γεύση ασβέστη.
Asi es la vida en los pueblos de Guatemala desedientes de los Mayas
saludos
Gabriel
@ Juanita La Quejica,
ΑπάντησηΔιαγραφήΧουανίτα, εγώ δεν έχω ιδέα από συνταγές και μαγειρέματα. Θα μου τη λέει η γυναίκα μου κι εγώ θα τη γράφω και θα την έχετε.
Να ‘σαι καλά!
@ pylaros,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά γινόντουσαν τότε. Τώρα πας στο abastos και αγοράζεις έτοιμο το αλεύρι PAN και κάθε πρωί, ιδίως, πλάθουν τις arepas και απολαμβάνουν este exquisito manjar!!!
Αυτό δεν πάει να πει πως σε κάποια χωριουδάκια δεν το κάνουν οι ίδιοι με κάποιον παρεμφερή τρόπο…
Saludos!!!
Muchísimas gracias por la receta Stratos!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Juanita La Quejica,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ σου εύχομαι να πετύχεις τις πιο γευστικές αρέπες...