Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

De Espaldas

Πάει καιρός που έχω «κολλήσει», κατά κάποιο τρόπο, με αυτό το θέμα που ονόμασα «De Espaldas» δηλαδή «Με γυρισμένη την πλάτη»… στο φακό.

Πρωτίστως το επιχειρώ με δικά μου οικεία άτομα (μικρής ηλικίας) με μόνο λόγο να τα προστατέψω. Εν τούτοις όταν το κάνω με τυχαία, φευγαλέα και ανυποψίαστα πρόσωπα, προσπαθώ, δίχως την παραμικρή έστω απόπειρα παραβίασης, να σεβαστώ το απόρρητο των προσώπων. Εστιάζω, λοιπόν, με προσοχή, αστικές φιγούρες, ακριβώς με γυρισμένη την πλάτη επιδιώκοντας να τηρήσω τους κανόνες της ιδιωτικότητας. Έτσι τα παρακάτω αποτελέσματα (σε συνθέσεις κολάζ) εκφράζουν την εν λόγω τάση.





6 σχόλια:

  1. Στράτο, πολύ ενδιαφέρουσα τεχνοτροπία. Και μου αρέσει η ψηφιακή παράθεση των φωτογραφιών σου.
    Καλησπέρα αγαπητέ φίλε και δύναμη να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα ευαίσθητος εσύ και τρυφερός, καλέ μου Γιάννη.
      Εκτιμώ το λόγο σου και σ’ ευχαριστώ που έχεις τον τρόπο να χαρίζεις χαμόγελο!
      Την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία δουλειά Στράτο!
    Μου άρεσε ο χαρακτηρισμός "αστικές φιγούρες"!
    Υπέροχος τρόπος να γεμίζεις εποικοδομητικά τις "Μέρες Κλεισούρας"!
    Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ’ αρχήν να σ’ ευχαριστήσω, Αριστέα και να επαναλάβω ότι ασχολούμαι αρκετά με τη φωτογραφία και το κάνω προβάλλοντάς τες, προσεκτικά φροντισμένες, στο Instagram κυρίως και, τώρα τελευταία, μεταφέρω κάποιες και στις Φωτοχυσίες.
      Θέλω να προσέχω, ειδικά, αυτές τις «αστικές φιγούρες», θα καταλαβαίνεις για ευνόητους λόγους.

      Σ’ ευχαριστώ και πάλι και σου εύχομαι κάθε καλό! Και… να προσέχεις!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το De Espaldas... =Πισώπλατα ας πούμε πολύ πρωτότυπο φίλε μου ασφαλώς για ευνόητους λόγους όπως γράφεις κι εσύ!!! Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα κρυφό ταλέντο από το οποίο συνάγει, βρίσκει τον κρυφό του εαυτόν ξεσπαθώνει και δημιουργεί σαν αυτές τις φωτογραφίες σου κάθε μια με διαφορετική απόχρωση αν και στην ίδια στάση ώστε ο θεατής να απολαμβάνει, να εμβαθύνει ανάλογα με την δικό του παρελθόν... Υπολογίζω ότι κάποια μέρα θα σε δω να κάνεις μια έκθεση φωτογραφίας σε κάποια Γκαλερή και να μου στείλεις μια πρόσκληση Υπέροχη εργασία Muchos saludos desde el continete de Nuevo Mundo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Γάβο, αυτή η θεματική σειρά με την ονομασία «De Espaldas» είναι μια διέξοδος που μου επιτρέπει αυτό που δεν θα μπορούσα να κάνω σε λήψεις προσώπων. Τέλος πάντων είναι -η φωτογραφία γενικά- μια απασχόληση που με παθιάζει κάθε μέρα και πιο πολύ. Όσο για «γκαλερί» δεν με ενθουσιάζει γιατί γνωρίζω ότι ακόμη δεν έχω την απαιτούμενη κλάση… Προσπαθώ, τελειομανής γαρ, να δώσω στην πρωτότυπη εικόνα κάτι παραπάνω για να την κάνω πιο ελκυστική στα μάτια μου και… βέβαια των φίλων μέσα από τα δίκτυα επικοινωνίας μας.

      Εύχομαι να είσαι καλά και να προσέχεις όσο μπορείς.

      Διαγραφή

Εστιάζω, κάνω «ζουμ» αν χρειαστεί κι αμέσως το «κλικ» για το αποτέλεσμα της εικόνας που θέλω να έχω… Θα τις αφήνω «έκθετες» ώστε να υπόκεινται σε φιλικές «επιθέσεις» και τα σχόλιά σας εδώ…

Σας ευχαριστώ