Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Γκαλερί: «Μήθυμνα η μικρή μου πατρίδα»

Ένα φωτογραφικό ταξίδι σε καρτ-ποστάλ…

Πάνω σ’ έναν πέτρινο λόφο, αμφιθεατρικά κτισμένη και στεφάνι στην κορφή της το Ενετικό κάστρο, στέκει καμαρωτή η Μήθυμνα, έχοντας στα πόδια της τον κάμπο από τη μια και τη θάλασσα απ’ την άλλη και στην άκρη το λιμάνι να συμπληρώνει τη γοητευτική και ευανάγνωστη εικόνα της.


Η μεγαλοπρέπεια και η λιτότητα συνδυάζονται αρμονικά σ’ αυτόν «τον κόσμο το μικρό και μέγα» δίχως να ξεχωρίζει ποιος είναι ο μικρός και ποιος ο μέγας αφού είναι ο καθένας και οι δυο μαζί.
Η Μήθυμνα, παράδεισος των χρωμάτων και της γαλήνης, της αναπόλησης, της περισυλλογής και της... αισθητικής.  Πόλος έλξης και αγαπημένος τόπος ποιητών, καλλιτεχνών και διανοούμενων, όχι μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων.


Ίσως να είναι η ξεχωριστή ομορφιά της, ίσως η ισορροπία και η γαλήνη της, ίσως η φυσική αρχοντιά της. Ίσως να είναι η δωρική της λιτότητα, η γρανιτένια σιγουριά του κάστρου της... Ίσως γι’ αυτό, εμείς τα παιδιά της, μόνιμοι και πιστοί εραστές της, έχουμε αυτή την ανάγκη της επιστροφής σε όλα εκείνα που κατά κάποιο τρόπο ήταν –και εξακολουθούν να παραμένουν– τα παραμύθια μας. Τα μεταξωτά όνειρα μιας... πιο αθώας εποχής.


* Τα παραπάνω καρτ-ποστάλ στις 3 ενότητες της Γκαλερί «Μήθυμνα η μικρή μου πατρίδα» είναι αφιερωμένα σ’ εκείνη γιατί εμείς εκεί μάθαμε να αγαπάμε την ομορφιά!  


6 σχόλια:

  1. Στράτο τα κατάφερα, φεύγω τη Παρασκευή, επιστρέφω στη μαγευτική μας Μήθυμνα. Δεν καταφέραμε να συναντηθούμε, ελπίζω όμως να έρθετε φέτος και να βρεθούμε στη βεράντα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δώρα! Σταματάω σ' αυτό το "μαγευτική μας Μήθυμνα" και βεβαίως μοιραζόμαστε την ίδια ελπίδα: να μπορέσουμε έστω και για λίγο να απολαύσουμε ένα καφέ από την ταράτσα σου.
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗ ΕΥΓΕ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΎΜΕ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.
    ΧΑΙΡΕ
    ΘΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ φίλε μου, τη χάρηκα κι εγώ τη διαδικασία της ανάρτηση της "γκαλερί".
      Πάντα αυτή η ελπίδα θα παραμένει όσο παραμένει κι αυτή η αβεβαιότητα της γενικής κατάστασης...
      Αλλά ας πεθάνει τελευταία, που λένε...

      Διαγραφή
  3. Στράτο, υπέροχες εικόνες αγαπητέ φίλε με εκπληκτική παρουσίαση θα έλεγα. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πάντα θα είσαι ο πιστός θαυμαστής, υποστηρικτής και εκτιμητής των ταπεινών μου παρουσιάσεων και εγχειρημάτων.
      Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Εστιάζω, κάνω «ζουμ» αν χρειαστεί κι αμέσως το «κλικ» για το αποτέλεσμα της εικόνας που θέλω να έχω… Θα τις αφήνω «έκθετες» ώστε να υπόκεινται σε φιλικές «επιθέσεις» και τα σχόλιά σας εδώ…

Σας ευχαριστώ