Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ο τόπος μου…


Της Μήθυμνας τα πέτρινα σοκάκια, ανηφοριές, σκαλιά, στολισμένα με πρασινάδες και λουλούδια, σ’ έναν τόπο «χειροποίητο», που λέει κι ο στιχουργός, φτιαγμένο από μαστόρους τεχνίτες, με… γούστο και αξιοσύνη. Ο τόπος μου!






6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίος ο τόπος σου Στράτο. Φαίνεται πόσο τον αγαπάς απ' την τρυφεράδα που μιλάς γι αυτόν και τα χαρακτηριστικά σου "κλικ" στα γεράνια και στα πετρόχτιστα σοκάκια του. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στο νησί, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και είναι στους αγαπημένους προορισμούς που ελπίζω να αξιωθώ να πάω.
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος δεν αγαπάει το γενέθλιο τόπο του, Μαρία; Είναι ή δεν είναι ωραίος και στην περίπτωση του δικού μου, είναι και μάλιστα πολύ ωραίος.
      Ήταν, είναι και… θα είναι καρφιτσωμένος πάντα στην καρδιά μου!

      Φωτογραφίζω, κάθε φορά, εικόνες του που ταξιδεύουν στα μάτια μου και στη συνέχεια τις ξετυλίγω εδώ κι εκεί, μπροστά στα δικά σας μάτια.

      Θα πρέπει να το αποφασίσεις, κάποια στιγμή Μαρία και θα χαρώ πολύ -αν βρίσκομαι εκεί- να στον γνωρίσω. Στο υπόσχομαι!

      Διαγραφή
  2. Ο τόπος σου, ο τόπος μου, του κάθεενός μας ο τόπος, ¨ομως ο τόπος που πρωτάνοιξες τα μάτια σου αυτός θεωρείται δικός σου.
    Στον τόο μου έζησα 15 χρόνια, σε όλο τον κόσμο σε διαφορετικούς τόπους, σε κθε τόπο από 10 χρόνια σε άλλον από 5 ή 20ή 30
    ¨ολοι αυτοί οι τόποι δεν θυμίζουν τιποτα εκτός του πρώτου, της πρώτης φοράς εκεί που άνοιξες τα μάτια σου.
    Πως είναι φτιαγμένει η ανθρώπινη φύση!!!
    Ο τοπος σου φίλε μου τράτο φαίνεται κουκλίστικος, έμεινε όπως ήταν, ο δικός μου βλέπεις ερείπια από τους σεισμούς, και ερημιά, που και που κανένα σπίτι (Αυτά μόνο για το χωριο μου)

    Την αγάπη μου

    Γάβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι, Γάβο αγαπημένε, αυτός ο γενέθλιος τόπος θα μας ακολουθεί. Γι’ αυτό κι εμείς επιμένουμε –και παραμένουμε– πάντα παθιασμένοι εραστές του.

      Ναι, ευτυχώς, ο τόπος μου, ανακηρύχτηκε διατηρητέος και γλύτωσε τα χειρότερα.

      Να 'σαι καλά, φίλε μου!

      Διαγραφή
  3. Σας επισκέφτηκα πέρυσι τον Αύγουστο. Υπέροχος τόπος. Έβγαλα πολύ όμορφες φωτογραφίες. Σαν παραμύθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισατε από 'δω, κυρία Νικολάου! Η επίσκεψή σας με τιμά ιδιαιτέρως.
      Αν περάσατε από τη Μήθυμνα (ή Μόλυβο αν θέλετε) τον Αύγουστο, ήμουν εκεί.

      Μπόρεσα και είδα (και βέβαια θαύμασα) κάποιες από τις φωτογραφίες σας στο μπλογκ σας και μπορώ να πω ότι είστε καταπληκτική!

      Ευχαριστώ που περάσατε από τούτη τη γωνιά μου!

      Διαγραφή

Εστιάζω, κάνω «ζουμ» αν χρειαστεί κι αμέσως το «κλικ» για το αποτέλεσμα της εικόνας που θέλω να έχω… Θα τις αφήνω «έκθετες» ώστε να υπόκεινται σε φιλικές «επιθέσεις» και τα σχόλιά σας εδώ…

Σας ευχαριστώ