Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Γέμισε μύρα κι ευωδιές που ανασταίνουν τις καρδιές

Γέμισε μύρα κι ευωδιές που ανασταίνουν τις καρδιές λεμονάκι μου





5 σχόλια:

  1. Εχω την εντύπωση ότι σαν το Ελληνικό λεμόνι δεν υπάρχει άλλο τόσο κίτρινο , τόσο αρωματικό !!!
    Αγαπώ το χρώμα του και την μυρωδιά του χυμού του !!
    Θυμάσαι Στράτο εμείς ποτέ δεν είχαμε τέτοια λεμόνια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να απαντήσω, Νικόλ, στην τελευταία σου παρατήρηση: όχι δεν είχαμε τέτοια ποτέ εκεί. Ήταν διαφορετικά... Καμιά σύγκριση.
    Και για μένα, χρώμα, μυρωδιά και χρήση λεμονιού είναι αγαπημένα.

    Το ντεκόρ με τα λεμόνια είναι της Αλεξάνδρας. Η φωτογράφιση δική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντεκόρ, θαυμάσιο κίτρινοπώ σαν τα λεμόνια, ο φωτογράφος μαέστρος, η ευωδία τους τέτοια ώστε έφτασε ως εδώ!

    Κίτρινα λεμόνια στα τροπικά κλίματα υπάρχει ένα είδος όπου λέγεται Limon Real οι ντόπιοι δεν τα τρώνε, γίνοντε μεγάλα σαν αυτά που είχαμε στην Ελλάδα που τα λέγαμε φαουλάρικα. δηλαδή αυτά που τα έτρωγες ωμά. Είχα έναν κήπο με μια τέτοια λεμονιά, γέμιζα τσουβάλια και τα πουλούσα στα βαπόρια

    χαιρετισμούς
    Γάβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θυμάμαι καλά… είχα διαβάσει στης Χαράς για τα «φαουλάρικα λεμόνια», κάτι πολύ μεγάλα με χοντρή και εύγεστη σάρκα, έγραφε, που δεν τα έστιβαν αλλά τα έτρωγαν ως επιδόρπιο, ή μάλλον τα έτρωγαν στα Εφτάνησα.

    Πάντως τη λέξη, δεν την έχω συναντήσει αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά τα λουλούδια με πας σε κάτι ακόμα που χωρίς αυτό δεν κάνω!
    Φάρμακο τα έλεγε η μητέρα μου και "πρόσεχε, μη σου λείψει ποτέ το λεμόνι από το σπίτι"...
    Ο πατέρας μου μου είχε φυτέψει μια λεμονιά που είχε καρπό όλο τον καιρό..δίφορες νομίζω τις λένε!
    Εκπληκτική η σύνθεση, έδωσε υπέροχες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εστιάζω, κάνω «ζουμ» αν χρειαστεί κι αμέσως το «κλικ» για το αποτέλεσμα της εικόνας που θέλω να έχω… Θα τις αφήνω «έκθετες» ώστε να υπόκεινται σε φιλικές «επιθέσεις» και τα σχόλιά σας εδώ…

Σας ευχαριστώ