Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μουσικοί του δρόμου ΙV

Άνθρωποι ευαίσθητοι της πλάνης και της περιπλάνησης. Ονειροπόλοι, περαστικοί ταξιδιώτες, μεταφέρουν τον ήχο και τη λαχτάρα του εφήμερου μετατρέποντας τη μελωδία σε χάδι. Άτομα με μουσική παιδεία και μεράκι, κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν και έχουν επιλέξει, είτε εκθέτοντας τη δουλειά τους, είτε εκτελώντας τις δικές τους μουσικές προτιμήσεις.
Το κάνουν με κέφι και το χαίρονται, κι αυτό το βλέπεις στη ματιά τους, στα πρόσωπά τους, το νιώθεις στο συναίσθημα που βγάζουν, στο χαμόγελο που στο χαρίζουν απλόχερα, άσχετα αν ρίξεις ή όχι τον «οβολό» σου στην ανοιχτή θήκη που είναι μπροστά τους.




2 σχόλια:

  1. Εχω ξαναπεί ότι και εμένα με μαγεύουν οι μουσικοί και οι μουσικές του δρόμου και πάντα στέκομαι να τους ακούσω κυρίως αυτή η φωτογραφία στο Μοναστηράκι μου είναι οικεία και την ακούω συχνά !!! Μόνο όταν ακούσω κάτι που είναι πρόχειρο φεύγω τρέχοντας !!! Αλλά τα ισπανικά ακούσματα και οι μελωδικές φωνές με αιχμαλωτίζουν !!!
    Καλά να περνάς , με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως εγώ, Νικόλ, έχω παρατηρήσει ότι δεν συναντάμε πλέον μουσικούς με ποιότητα όπως πριν... Στο παρελθόν έρχονταν πάρα πολλοί καλοί και βιρτουόζοι μουσικοί που τώρα μας λείπουν...
      Τι φταίει; Νομίζω ότι όλοι το ξέρουμε...

      Διαγραφή

Εστιάζω, κάνω «ζουμ» αν χρειαστεί κι αμέσως το «κλικ» για το αποτέλεσμα της εικόνας που θέλω να έχω… Θα τις αφήνω «έκθετες» ώστε να υπόκεινται σε φιλικές «επιθέσεις» και τα σχόλιά σας εδώ…

Σας ευχαριστώ